3 arsye pse duhet të shmangni anashkalimin e një kontrolli në shtëpi

Në bumin aktual të banesave, shitësit e shtëpive po përpiqen të bëjnë gjithçka që munden për
të shitur ofertat e tyre.
Por kur blerësit e shtëpisë vendosin të heqin dorë nga një inspektim i shtëpisë, kjo i vë ata në
rrezik për të blerë një shtëpi me probleme themelore.
Në eksperiencën tonë si Dev Inf Real Estate Company ka pasur raste minimale që nuk
realizojnë inspektime nga afër, megjithatë kohët e fundit emigrantët shpesh nuk e kanë
mundësinë që të vijnë për çdo shtëpi që pëlqejnë ose dërgojnë të afërm që ta realizojnë këtë,
duke mos qenë prezent, më vonë mund të hasen problematika.


Këtu janë disa arsye pse duhet të shmangni anashkalimin e një kontrolli në shtëpi:


1. Ju mund të keni nevojë të bëni riparime të shtrenjta


Inspektimi i shtëpisë është shansi juaj i fundit për të zbuluar dëme të mundshme në një shtëpi
përpara se ta blini atë, kjo është arsyeja pse kaq shumë pronarë të shtëpisë e realizojnë më
ccdo kusht një të tillë. Gjatë inspektimit, një profesionist i certifikuar do të shikojë në çdo cep
të shtëpisë - brenda dhe jashtë - për të kontrolluar gjendjen e shtëpisë dhe për t'ju ndihmuar të
kuptoni se në çfarë hapësire po hyni. Ata gjithashtu do të ofrojnë një raport, të cilin mund ta
përdorni për të negociuar çmimin e blerjes ose për t'i kërkuar shitësit të rregullojë ndonjë
dëm. Të shkosh pa një inspektim "mund të kushtojë një pasuri nëse më vonë zbuloni se
shtëpia kishte nevojë për riparime të caktuara". Rreziku kryesor janë defektet e fshehura apo
edhe ato të dukshme që një inspektor mund t'i gjente, por një person i thjeshtë jo. Ky rrezik
është më i lartë në shtëpitë e vjetra.”


2. Shtëpia mund të jetë e rrezikshme


Inspektorët mund të kontrollojnë gjithashtu për kushte të rrezikshme - të tilla si bojë plumbi,
pajisje të pasigurta ngrohjeje, instalime elektrike të këqija dhe probleme strukturore - që
mund të mos i vini re kur kaloni për herë të parë nëpër pronë. Kjo do të thotë se humbja e
inspektimit mund të rrezikojë shëndetin dhe sigurinë e familjes suaj. Shpeshherë, ndonëse
nuk na pëlqen që ta pohojmë, shitës joserioz apo agjenci pa përvojë i kushtojnë shumë një
blerësi pasi interesi që të shesë shtëpinë është më i lartë se sa krijimi i emrit të mirë dhe i
përvojës për të punuar siç duhet.


3. Mund të ndikojë në sigurimin


Ju mund të vendosni të hiqni dorë nga një inspektim në shtëpi dhe të merreni me një
çështje serioze apo emergjente që ju erdhi në minutë të fundit. Por marrja e informacionit
nga një inspektim mund t'ju ndihmojë të shmangni çështjet e sigurimit të pronarëve të
shtëpive. Për shembull, një shtëpi e degraduar, e pasiguruar asnjëherë apo problematika të
tjera si këto. Një shembull i fundit që mund të marrim është përshembull, një godinë e
prekur nga Tërmeti i 2019, e parregulluar. Pronarët mund të kenë tërhequr paratë e
sigurimit për ta rregulluar dëmin por se kanë bërë kurrë ndërhyrjen në shtëpi dhe e shesin,
pa iu dhënë këtë informacion

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X