Të jetosh në komplekse rezidenciale apo apartamente? Ja cili është vendimi i duhur

Të marrësh vendimin nëse do të blesh një shtëpi ku mund të jetosh i pavarur apo në një shtëpi të projektuar si një kompleks me lehtësira të ndryshme është një proces që e lë njeriun në dilemë. Kur merrni një vendim të tillë, është shumë e rëndësishme t'i jepni përparësi faktorëve të ndryshëm në varësi të nevojave tuaja dhe të merrni vendimin në përputhje me rrethanat.

Nëse bëhet një vlerësim i përgjithshëm, të dyja mënyrat e jetesës kanë avantazhet dhe disavantazhet e tyre, por mund të thuhet se të kesh një shtëpi në një vend të sigurt ofron më shumë përfitime se opsioni tjetër. Banesat brenda komplekseve janë një nga llojet më të preferuara vitet e fundit, me veçori si ofrimi i komoditetit në kuadër të pastrimit dhe mirëmbajtjes së shtëpisë, duke ju bërë të ndiheni si pjesë e një komuniteti, në hapësirën tuaj të jetesës.

1. Më të sigurt

Preferenca për të jetuar në një kompleks banimi ose në një shtëpi që është e pavarur nga përdorimi i përbashkët, në radhë të parë bie në sy pasi ato kanë cilësi të ndryshme për sa i përket faktorit të sigurisë. Jeta në rezidenca mbrohet nga personeli i trajnuar i sigurisë, i cili mund të përballet me këtë rrezik në rast të ndonjë situate të keqe. Përveç kësaj, ajo ka të gjitha sistemet dhe pajisjet e vëzhgimit të projektuara për të garantuar sigurinë e të gjithë banorëve, duke përfshirë pajisjet e shuarjes, në rast zjarri. Këto privilegje lejojnë siguri dhe qetësi më të mirë brenda. Rezidencat shihen si opsioni kryesor i preferuar nga familjet me fëmijë të vegjël.

 

2. Mjedisi social është më i mirë

Një tipar tjetër i favorshëm i jetës në kompekse rezidenciale është se është një vend ku njerëzit mund të krijojnë marrëdhënie të mira shoqërore me njëri-tjetrin. Të kesh një rend shoqëror që funksionon siç duhet që është i përshtatshëm për zhvillimin e marrëdhënieve të shëndetshme dhe ndërvepruese është një veçori që i dallon nga opsionet e tjera. Ju mund të kontribuoni si planifikues ose pjesëmarrës në ndërveprimin e krijuar brenda këtyre komuniteteve. Stili i jetesës që ju garantohet në komplekse të tilla ka për qëllim plotësimin e nevojave të njerëzve të të gjitha grupmoshave që jetojnë në këtë komunitet. Ndërsa fëmijët kalojnë një kohë të këndshme në këndet e sigurta të lojërave, të rinjtë në zonat e rezervuara për argëtim, të rriturit në palestra apo ambiente të tjera dhe të moshuarit në gjelbërimin që ofrojnë këto ambiente. Pra të gjithë kanë mundësinë të shijojnë jetën komplekse duke komunikuar me njëri-tjetrin.

 

3. Përfitimet financiare

Avantazhi më i madh i të jetuarit në një mjedis të tillë mund të shprehet si avantazh financiar që sjell. Këto banesa kanë veçorinë e sigurimit të të ardhurave në nivel investimi për blerësit e tyre, duke blerë dhe marrë me qira banesa. Krahasuar me një shtëpi të veçuar, kostot e mirëmbajtjes mund të shprehen si mjaft të arsyeshme.

4. Objektet e shumëllojshme

Brenda jetës në komplekse, ka shumë avantazhe që në banesa të veçuara mungojnë.  Kur bëhet një vlerësim i përgjithshëm, pothuajse të gjithë kanë shërbim sigurie 24/7, palestër, parking dhe kënde lojërash për fëmijë. Në projektet më të avancuara dhe të markuara, ka kafene dhe restorante, kinema, qendra tregtare, zona për ecje. Për shkak të këtyre veçorive, veçanërisht familjet me fëmijë preferojnë jetën në vend që fëmijët e tyre të rriten lirshëm në një zonë të sigurt.

 

5. Komoditeti

Ndërsa vendet janë ndërtuar kryesisht larg nga pikat më të mbushura me njerëz dhe qendrore të qytetit, disa projekte tërheqin vëmendjen me afërsinë e tyre. Vendet e formuara nga pyllëzimi në natyrë janë të përshtatshme për ata që duan të qëndrojnë larg turmës dhe zhurmës së qytetit, si dhe projekte rezidenciale me një vendndodhje perfektë në qytet, u ofrohen blerësve të tyre. Shumëllojshmëria në mjetet e transportit dhe rrugët që ka në këto dy opsione merr nota të plota nga përdoruesit e saj.

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X