Pse duhet të investojmë në një shtëpi të dytë pushimi?

Blerja e një prone në bregdet është një padyshim një investim i zgjuar. Shqipëria është e bekuar me ditë me diell përgjatë gjithë vitit dhe përpos kësaj, sezoni veror i cili nis që në maj, është një periudhë shumë atraktive për të dhënë pronën tuaj me qira pushuesve.

Kështu, keni mundësi tëpërfitoni të ardhura të kënaqshme nga rritja e vazhdueshme e çmimit tëzonës ku ndodhet pasuria, apo edhe nga rritja e kërkesës së turistëve të huaj për bregdetin shqiptar, të pasur me pamje gjeografikisht tërheqëse, si dhe të lirë në kosto.

Vitet e fundit është vënë re se pushuesit shqiptar, por edhe ato të huaj, rezervojnëpushimet e tyre në komplekse të ndërtuar rishtazi në bregdetin shqiptare, por edhe në apartamente ekzistuese në zona detare, sidomos për familjet që duan komoditetin e shtëpisë.

Arsye të tjera për të investuar në një shtëpi të dytë janë:

1. Diversifikoni të ardhurat tuaja

Kur blini një shtëpi pushimi dhe zgjidhni ta jepni me qira, është e mundur të krijoni një rrjedhë të re të ardhurash nga qiraja afatshkurtër. Këto të ardhura nga qiraja mund të plotësojnë pagën tuaj dhe çdo të ardhur tjetër me interes që fitoni.Ndërsa optimizimi i këtyre të ardhurave nuk është risi tashmë, por është shpesh zotësi e agjencive tëpasurive të paluajtshme. Ju dëshironi të punoni me një agjent i cili ka ekspertizën dhe njohuritë për marrjen me qira të pushimeve për t'ju ndihmuar të blini një shtëpi pushimi me një normë të mirë kapitali në një treg të shkëlqyeshëm.

 

2. Ndërtoni barazi dhe pasuri

Kur blini një shtëpi të dytë, ju bashkoheni me një komunitet investitorësh të zgjuar që e kuptojnë vlerën e pronave të pasurive të paluajtshme. Shtëpia juaj mund të jetë një pronë investimi ose një trashëgimi që ju lini për familjen tuaj.

Ju nuk duhet të paguani para në dorë (ose para në kursimet tuaja) kur blini një shtëpi pushimi. Pothuajse 75% e njerëzve që blejnë një shtëpi pushimi do të investojnë nëpërmjet një forme financimi. Më pas, duke pritur vizitorë me qira afatshkurtër, kompensohet kredia, taksat e pronësdhe kostot e mirëmbajtjes së shtëpisë—të gjitha ndërkohë që ju ndërtoni pasuri për sot dhe nesër.

 

3. Plani për pension

Dalja në pension mund të jetë pas disa vitesh (ose dekada), por blerja e një shtëpie pushimi tani hap opsione interesante për ju. Dëshironi të tërhiqeni në plazh, buzë liqenit, në male apo edhe në oazin tuaj të preferuar urban? A është ëndrra juaj të prisni fëmijët dhe nipërit tuaj në një shtëpi pushimi për pushime dhe vizita të tjera të veçanta?Ndërsa i afroheni daljes në pension, shuma që i detyroheni kredisë së shtëpisë tuaj të pushimit do të jetë më e vogël ose mund të jetë paguar tashmë plotësisht. Ndërkohë, me kompaninë e duhur të menaxhimit të pronës që kujdeset për gjithçka, siç DevInf bën përgjatë viteve, shtëpia juaj e dytë do të kujdeset mirë derisa të vijë koha që ju të tërhiqeni atje.

 

4. Merrni pushime të lehta dhe të përballueshme

Nëse dëshironi të blini një shtëpi pushimi për të shijuar më shumë kohë joproduktive, bashkohuni me grupin e blerësve të shtëpive që bëjnë një investim me qira për pushime brenda dy deri në katër orë me makinë nga vendbanimi i tyre kryesor. Nëse është një shëtitje e shpejtë për ju dhe është e lehtë të shfrytëzoni kohën për t'u argëtuar ose për t'u çlodhur, mund të mos dëshironi të bëni më kurrë pushime diku tjetër.

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X