Si po ndikon tek shqiptarët zhvillimi i pasurive të paluajtshme në vend?

Prej kohësh, sektori i pasurive të paluajtshme po përjeton një periudhë të mirë, si në segmentin e shitblerjeve, ashtu edhe në atë të qirave. Dhe bilanci pozitiv ndihet edhe në jetën e shqiptarëve.  

Një nga mundësitë që ofron rritja e sektorit të pasurive të paluajtshme në Shqipëri është padyshim krijimi i vendeve të punës. Industria e ndërtimit është një nga punëdhënësit më të mëdhenj në vend. Këto vende pune nuk do të kufizohen vetëm në industrinë e ndërtimit, por do të shtrihen edhe në fusha të tjera si menaxhimi i pronave, zhvillimi i pasurive të paluajtshme dhe dizajni i brendshëm.

Një tjetër mundësi që ofron sektori i pasurive të paluajtshme është potenciali për rritjen e vlerave të pronave.  Me rritjen e kërkesës për prona në Shqipëri, vlera e këtyre pronave ka gjasa të rritet. Kjo do të thotë se shqiptarët që tashmë kanë prona mund të shohin një rritje në vlerën e pronës së tyre, e cila mund të çojë në vlera më të larta të rishitjes ose në aftësinë për të marrë hua duke përdorur pronën e tyre si kolateral.

Sektori në rritje i pasurive të paluajtshme në Shqipëri ofron edhe mundësinë e të ardhurave nga qiraja. Ndërsa më shumë njerëz lëvizin në vend dhe kërkesa për banesa rritet, tregu i qirave ka të ngjarë të rritet. Kjo mund të jetë një mundësi e shkëlqyer për shqiptarët që zotërojnë prona, pronaret qe nuk jane te interesuar per shitje kane mundesi ta japin me qira për një rrjedhë të qëndrueshme të ardhurash.

Sakaq, fokusi i qeverisë në zhvillimin e infrastrukturës pritet të ndikojë pozitivisht edhe në sektorin e pasurive të paluajtshme. Ndërtimi i rrugëve të reja, urave dhe projekteve të tjera infrastrukturore do të rrisë aksesin në rajonet e ndryshme  të vendit, duke e bërë më tërheqës për investitorët vendas dhe të huaj të investojnë në projekte të pasurive të paluajtshme në këto zona.

Për çdo informacion shtesë që mund të keni, mos nguroni të kontaktoni me Dev Inf Real Estate Company. Për qira, blerje apo investime në zona turistike e bregdet...

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X