Sa vlerë i shton një dhomë lavanderie shtëpisë suaj?

Lavastovilja dhe tharësja, dikur pajisje luksi për shqiptarët, tani janë bërë shumë të kërkuara, për shkak të eficiensës në larje dhe kursimit të kohës, për konsumatorët e qyteteve kryesisht që nuk kanë KOHË PËR TË HUMBUR.

Tendenca sipas burimeve në treg që merren me interierin, është DHOMA e LAVANDERISË NË APARTAMENTE.

Lavanderia është shpesh një ballkon i mbyllur ose një dhomë e ngushtuar.

Sipas vëzhgimeve të Dev Inf Real Estate, lavanderia është një dhomë me shumë qëllime sipas kërkesave të njerzve te ndryshem: shpesh edhe dhomë depozitimi. Dhe, ashtu siç kemi transformuar kuzhinat, duam t'i bëjmë të bukura dhe funksionale  lavanderitë tona.

Madje, përvoja ka treguar se shtimi i një ambjenti lavanderie mund të shtojë  zero prapa në vlerë e rishitjes së shtëpisë tuaj.

Megjithatë, sa e rrit vlerën e shtëpisë një ambjent lavanderie varet nga faktorë të ndryshëm, duke përfshirë sa kohët e fundit keni rimodeluar, sa të njohura janë dhomat e lavanderisë me blerësit e mundshëm në zonën tuaj, madhësia e hapësirës dhe cilësia e dhomës suaj të lavanderisë. Për shembull, një dhomë lavanderi e rinovuar së fundmi me një lavaman dhe hapësirë ??të mjaftueshme magazinimi do të shtojë më shumë vlerë sesa një dhomë lavanderi që nuk është përditësuar së fundmi dhe ka hapësirë ??të mjaftueshme vetëm për një makinë larëse dhe tharëse.

Në vitin 2022, lavanderia është bërë një nga hapësirat më të njohura dhe te domosdoshme  për të investuar për ndryshim dhe kjo pohohet edhe nga arkitektët shqiptarë.

Në fakt vjen si një kërkesë e huazuar botërisht, sepse Pinterest raportoi së fundi "lavanderi luksoze" është shfaqur si një nga termat e tij më të kërkuar dhe, sipas një sondazhi të fundit të Houzz, pronarët e shtëpive po rrisin investimet e tyre në lavanderi me 33 për qind.

Sipas burimeve në treg, Dhoma e lavanderisë nuk është më një luks sepse për apaprtamentet e reja që kanë kryesisht 2 ballkone, gjendet gjithmonë mundësia që të krijohet një kënd i tillë. Ka çdo arsye për ta bërë një vend të dobishëm për punët e përditshme: larje, hekurosje, depo për mbajtje detergjentësh ose edhe mjetesh të tjera si fshesa e korrentit, një biccikletë etj. Madje, preferohet të krijohet një lavanderi edhe nga familjet që kanë kafshë shtëpiake, që mund ti krijohet atyre një shtrat i vogël në një cep të dhomës.

Çdo dhomë është duke u prioritizuar tani, sipas arkitektëve të ndryshëm në Tiranë. Sipas tyre, meqenëse të gjithë kemi qenë në shtëpi gjatë krizës Covid, ne përdorim dhe vlerësojmë plotësisht çdo dhomë në shtëpinë tonë.

Kur njerëzit filluan të kalonin kaq shumë kohë në shtëpi, së pari, ata zbuluan se kuzhina e tyre nuk funksiononte. Pastaj, se lavanderia është domosdoshmëri. Tani, ata po investojnë kohë dhe para atje.

Sa e rëndësishme është një dhomë lavanderi në rishitje?

Një dhomë lavanderi mund ta bëjë pronën tuaj dukshëm më tërheqëse për blerësit e mundshëm dhe mund ta bëjë shumë më të lehtë shitjen. Sipas një sondazhi të vitit 2021 nga Shoqata Kombëtare e Ndërtuesve të Shtëpive në SHBA, 87% e të anketuarve thanë se një dhomë e veçantë lavanderie do të ishte ideale.

 

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X