Gabimet që nuk duhet të bëjmë kur shesim një pasuri të paluajtshme

Shitja e një pasurie të paluajtshme është një nga proceset më të rëndësishme dhe komplekse në botën e pronave të paluajtshme. Çfarëdo qoftë kjo pasuri - një shtëpi, një tokë, një biznes, ose diçka tjetër - ajo është e lidhur ngushtë me historinë, ëndrrat dhe vlerat tuaja. Në këtë proces të ndjeshëm, njerëzit ndeshen me një varg sfidash dhe vendime që mund të ndikojnë thellë në jetën e tyre financiare dhe emocionale. Prandaj, është e rëndësishme të jeni të përgatitur dhe të shmangni gabimet që mund të sjellin pasojat më të këqija.

Në këtë shkrim, do të bejme prezent  disa nga gabimet më të zakonshme që njerëzit bëjnë kur shesin një pasuri të paluajtshme, duke përpjekur të ofrojmë këshilla dhe udhëzime për t'i shmangur ato. Nga mungesa e përgatitjes dhe vlerësimit të duhur të pasurisë, deri te mosbesimi ndaj agjentëve të pronave, do tu tregojme disa hapa që duhet të ndiqni për të siguruar një proces të suksesshëm të shitjes dhe për të arritur rezultate maksimale.

 

1. Shitja e shtëpisë kur nuk je gati:

Një nga gabimet më të zakonshme është shitja e një shtëpie pa qenë gati për këtë proces. Para se të vendosni të shisni një pronë, sigurohuni që ajo të jetë në gjendje të mirë teknike dhe estetike. Kjo do të ndikojë në çmimin dhe atraktivitetin e pasurisë tuaj.

 

2. Vlerësimi jo i duhur i çmimit:

Për të përcaktuar një çmim të drejtë për pasurinë tuaj, është e rëndësishme të kryeni një vlerësim të saktë. Ndonjëherë, shesim pasuri duke e vlerësuar atë shumë lart ose shumë poshtë, duke humbur kështu potencialin për fitim ose duke e bërë të pamundur shitjen.

 

3. Mos-Përgatitja e pronës për shitje:

Para se të ofroni pasurinë në treg, sigurohuni që ajo të jetë në gjendje të pastër dhe të përgatitur për prezantim. Përmirësimet e thjeshta, si pastrimi i shtëpisë ose përditësimi i dekorit, mund të rrisin çmimin dhe interesin e blerësve.

 

4. Mungesa e fleksibilitetit në negociata:

Kur bëhet fjalë për negociatat për çmimin ose kushtet e shitjes, është e rëndësishme të jeni të gatshëm për të bërë kompromise. Mungesa e fleksibilitetit mund të pengojë mbylljen e një marrëveshjeje të favorshme dhe të shtojë kohën që pasuria qëndron në treg.

 

5. Mungesa e besimit te agjentët me përvojë:

Përdorimi i një agjenti të pronës me përvojë është i rëndësishëm, por duhet të jeni të kujdesshëm në zgjedhjen e tyre. Mosbesimi te agjentët ose mungesa e komunikimit me ta  mund të sjellë gabime dhe shqetësime në procesin e shitjes.

Besojini agjentit të pasurive të patundshme që ka eksperiencen dhe përvojën e duhur dhe lini atë të negociojë për ju, pasi shpesh pronarët e pasurive përfshihen me emocion në diskutim dhe kjo vjen nga mungesa e eksperiencës, si dhe lidhja që ka me pronën.

Në përfundim, nga eksperienca e Dev Inf Real Estate Company na rezulton se, shitja e një pasurie të paluajtshme është një proces i rëndësishëm që kërkon përgatitje, kujdes dhe njohuri. Duke shmangur këto gabime të sipërpërmendura, mund të siguroni një shitje të suksesshme dhe të ardhurat maksimale nga pasuria juaj.

 

Nëse nuk jeni të sigurt në procesin e shitjes apo për çmimin që duhet t'i vendosni pronës tuaj, ju mund të kontaktoni Dev Inf Real Estate Compani për të marrë një raport të vlerës së tregutm, pa asnjë kosto. Ju mirëpresim!

 

 

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X