Rëndësia e marketingut dixhital në pasuritë e paluajtshme

Pavarësisht nëse jeni në industrinë e telekomit, sektorin e energjisë ose mallrave, marketingu dixhital është bërë një komponent thelbësor i çdo strukture biznesi. Pra, kur bëhet fjalë për biznesin e pasurive të paluajtshme, është gjithashtu po aq e rëndësishme që të vazhdoni me trendet e marketingut dixhital pikërisht për këtë sektor.

Përmes këtij artikulli, me ekspertizën tonë në treg si agjenci imoiliare, do ju themi se pse marketingu dixhital është i rëndësishëm për biznesin e pasurive të paluajtshme, dhe më pas do t'ju tregojmë se si mund të merrni drejtime nëpërmjet këtyre fushatave dhe strategjive të reja të marketingut dixhital.

 

Pse është i rëndësishëm marketingu dixhital për pasuritë e paluajtshme?

Shumë agjentë të pasurive të paluajtshme refuzojnë të njohin vlerën e të gjitha këtyre teknikave të marketingut dixhital, kryesisht sepse ndoshta ata ende besojnë në vlerat e marketingut tradicional. Megjithatë, duke pasur parasysh pandeminë, edhe agjentët më konservatorë të pasurive të paluajtshme duhej të përdornin mediat sociale dhe teknika të tjera për të vazhduar biznesin e tyre.

 

Ata që nuk u përshtatën me ndryshimet pësuan humbje, madje shumë biznese të pasurive të paluajtshme u mbyllën. Tani le t'ju tregojmë për rëndësinë e marketingut dixhital për pasuritë e paluajtshme.

 

1. Rëndësia në rritje e motorëve të kërkimit

Ne të gjithë përdorim motorë kërkimi, pavarësisht nëse duam të gjejmë restorantin më të mirë në qytet ose jemi duke kërkuar për një frigorifer të ri për shtëpinë. Ky brez i Millenials dhe Gen Z është rritur me kërkimin e pyetjeve të tyre në internet, kryerjen e kërkimeve të tyre dhe më pas marrjen e vendimit.

Pra, nëse nuk po e vendosni veten atje në faqen e rezultateve të motorit të kërkimit, po humbisni shumë të dhëna.

 

2. Rishikimet/Feedback Online

Pavarësisht nëse po blejmë një celular të ri ose po shikojmë për një agjent imobiliar, të gjithë priremi të kontrollojmë komentet në site si Reddit. Edhe rishikimet e Google kanë përmirësuar kërkimet e feedback që duam të marrim.

 

3. Marketingu i përmbajtjes është i domosdoshëm

Investoni në përmbajtje video dhe fotografi, të përshtatshme për celularin, sepse kjo është ajo për të cilën ne të gjithë jemi. Le të marrim shembullin tonë; Ndërsa udhëtojmë për në ose nga puna, ne jemi vazhdimisht duke lundruar nëpër telefonat tanë. Tani, nëse përmbajtja juaj e pasurive të paluajtshme tërheq vëmendjen e audiencës tuaj të synuar, a nuk është ky qëllimi juaj?

 

4. Ndihmë Analitike me Formimin e Strategjive

Të gjitha faqet e mediave sociale japin raporte analitike të cilat bizneset mund t'i përdorin për të strategjizuar më tej strategjinë e tyre të marketingut dhe shitjeve. Ju mund të zbuloni se klasa e mesme tërhiqet më shumë dhe ka më shumë gjasa të bëhet klienti juaj në krahasim me klasën e lartë që keni synuar fillimisht.

 

5. Tema/ vendi i synuar

Duke pasur parasysh raportet që do të merrni nga të gjitha faqet e mediave sociale, mund t'i përdorni lehtësisht për të synuar vendin tuaj. Është gjithashtu mjaft e mundur të gjeni një vend të ri për biznesin tuaj: ai ju përcakton. Për shembull: jeni agjencia imobiliare e fokusuar në pronar në bregdet, ose vetëm në Tiranë etj etj.

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X