Gjetja e pronave për investim, a është vërtet aq e lehtë?

Nëse jeni në fushën e pasurive të paluajtshme, shpesh do të dëgjoni investitorët të ankohen se si ata "nuk mund të gjejnë asnjë marrëveshje". Sigurisht, kjo nuk është e vërtetë - nëse do të ishte, i gjithë tregu i pasurive të paluajtshme do të ndalej. Përmes këtij artikulli, stafi i Dev Inf Real Estate Company ju sjell disa nga metodat dhe teknikat më të mira për të gjetur prona fitimprurëse, pavarësisht nëse jeni duke kërkuar të riinvestoni një pronë dhe rishisni apo të blini e ta lini me qira.

Ka shumë metoda të ndryshme për të gjetur një marrëveshje që ju volit. Metoda që zgjidhni varet nga disa faktorë, si koha që keni në dispozicion, buxheti juaj i marketingut dhe më e rëndësishmja: Këmbëngulja juaj.

 

1. Flisni me njerëzit e afërt me ju që po bëjnë marrëveshje

Mbani mend, dikush po blen. Filloni të flisni me njerëzit që njihni, të cilët ju kanë shitur prona më parë. Shikoni në mediat sociale në grupet dhe faqet tuaja lokale të pasurive të paluajtshme. A ka njerëz që postojnë prona për shitje që nuk po marrin vëmendjen e duhur? Mendoni për njerëzit që i njihni mirë, të cilët do të jenë në gjendje t'ju orientojnë në drejtimin e krijuesve aktualë të marrëveshjeve.

Nuk ka asgjë si një lidhje e drejtpërdrejtë njerëzore me dikë me të cilin dëshironi të punoni. Bëni një telefonatë dhe më pas dërgoni një email vijues. Bëni një listë të çdo shitësi me shumicë që njihni, çdo agjent imobiliar që ka marrëveshje brenda dhe jashtë tregut. Filloni çdo ditë, çdo javë, duke thirrur çdo person në listën tuaj dhe zbuloni se çfarë kanë ose çfarë do të ndodhë. Nuk është e dëmshme të pyesësh: "A keni ndonjë gjë që do t'i përshtatet kritereve të mia në 30 ditët e ardhshme?"

 

2. Jini të fokusuar në atë që po blini

Nëse nuk e dini se çfarë po kërkoni, patjetër që nuk do ta gjeni. Të kesh qartësi në kriteret e blerjes është shumë e rëndësishme. Nëse nuk e keni të qartë kërkesën tuaj, sipas numrit të dhomave, banjove, vendndodhjes, orientimit... nuk jeni të përgatitur! Merrni kohë për të shkruar të gjitha këto kritere. Jini të qartë se çfarë lloj prone kërkoni dhe mund t'i ekzekutoni dhe mbyllni ato prona kur t'i shihni.

 

3. Bëhuni blerësi më i mirë

Më kujtohet qartë një telefonatë që mori një miku im javën e Krishtlindjeve të një viti më parë. Ishte ora 17:00, ditë e martë. Një agjent i dëshpëruar për të shitur dhe donte që prona të mbyllej "deri në Krishtlindje". Për të qenë të qartë, miku im nuk kishte kërkuar atë pronë dhe nuk e kishim parë ndonjëherë, përpara telefonatës. Në raste si këto, ka dy anë të medaljes. E para, jo çdo telefonatë do të konsiderohet, sidomos në rast se agjenti nga ana tjetër e telefonit është i dëshpëruar vetëm për të shitur. Por një anë tjetër e medaljes është fakti që mbase po humbet një mundësi shumë të mirë. Në të tilla raste, nga përvoja sugjerohet që pasi keni oferta për prona të caktuara, të komunikoni me agjentin apo agjencinë që ju besoni, sepse në këtë mënyrë do të mund të merrni një panoramë më të mirë dhe të besuar, të pronës në fjalë.

 

Për çdo informacion që ju nevojitet, mos ngurroni të kontaktoni me ne, pasi Dev Inf Real Estate Company ka listime të vazhdueshme pronash dhe ekspertizën për t’ju këshilluar në investime.

 

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X