4 pyetje që duhet ti dini për blerjen e pasurive të paluajtshme nga të huajt

Vendndodhja e Shqipërisë po tërheq blerës..edhe të huaj!  Potencial i madh për investime që ofrohet, me çmime të përballueshme për të ardhurat e individëve në vendet perëndimore dhe një lokacion të favorshëm mes magjisë së Mesdheut, çfarë duhet të dini për sektorin e pasurive të paluajshme në vendin tonë:

 

1.      A mund të blejnë të huajt prona në Shqipëri?

 

Po, shitja e pasurive të paluajtshme për të huajt nuk është e kufizuar duke perjashtuar vetem Toke nuk mund te blejne si indivit por mund te blejne nje te tille vetem pasi te kene krijuar nje shoqeri tregtare te rregjistruar ne Shqiperi : ata kanë të drejtë të blejnë prona si në Tiranë, kryeqytet, ashtu edhe në çdo qytet tjetër të Shqipërisë. Objektet mund të blihen dhe shiten, si dhe të jepen me qira.

 

2.      A është Shqipëria një vend i shkëlqyer për të blerë një pronë?

 

Po. Shqipëria është një vend i bukur që tërheq turistët dhe banorët me plazhet e pacenuara të detit Adriatik e Jon, si dhe afërsinë me qytetet kryesore evropiane. Duke blerë pasuri të paluajtshme në Shqipëri, të huajt mund të:

 

    - të marrin një leje qëndrimi në Shqipëri;

    - të rishesin një aktiv likuid për fitim;

    - marrin të ardhura shtesë kur jepni me qira pronën.

 

3.      A janë pasuritë e paluajtshme të lira apo të shtrenjta në Shqipëri?

 

Kostoja e pasurive të paluajtshme shqiptare varet nga lloji dhe vendndodhja e pronës. Çmimet më të larta të pasurive të paluajtshme janë në Tiranë, kryeqytetin e Shqipërisë. Kostoja mesatare e 1 m² banim është 1,171 €, sipas Numbeo.com

 

4.      Si mund të blej një apartament në Shqipëri?

 

Nëse je i huaj, mund të kontaktosh lirisht çdo agjenci Real Estae qe operon ne shqiperi  dhe të zgjedhësh një apartament qoftë në Tiranë apo ne te gjitha qytetet e tjera te shqiperise si edhe ne bregdet apo në çdo pjesë tjetër të vendit.

 

Për çdo pyetje apo interes mbi pronat në Shqipëri, mund të kontaktoni Dev Inf Real Estate Company, agjenci e dedikuar për pasuritë e paluajtshme në vend prej më shumë se 2 dekadave.

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X