Si ka ndikuar teknologjia në industrinë e pasurive të paluajtshme

Pasuritë e paluajtshme kanë qenë gjithmonë një industri e orientuar teknologjikisht, por ka pasur disa përparime të konsiderueshme në vitet e fundit. Zhvillimi i teknologjisë së pasurive të paluajtshme ka pasur një ndikim në mënyrën se si industria funksionon dhe ka ndryshuar fytyrën e vetë industrisë, në botë.

Këto teknologji të reja që po ndikojnë në industrinë e pasurive të paluajtshme do të vazhdojnë të ndikojnë në vitin 2022 dhe më tej. Pavarësisht nëse jeni një agjent imobiliar që kërkon të shesë më shumë shtëpi, një pronar që kërkon qiramarrës më të mirë ose një blerës shtëpie për herë të parë, këto zhvillime do të ndikojnë ndjeshëm në jetën tuaj, ndaj përmes këtij artikulli DEV INF po jep disa info:

 

Le të fillojmë…

 

Si po ndikojnë teknologjitë më të fundit në pasuritë e paluajtshme?

 

Padyshim, rritja e teknologjisë ka sjellë përmirësime thelbësore në funksionimin e platformave të blerjeve dhe shitjeve online vitet e fundit.

 

Operacionet dhe aksesi i pasurive të paluajtshme janë bërë dukshëm më të thjeshta dhe më miqësore për përdoruesit vitet e fundit. Marrja e kontakteve me qiramarrësit ose pronarët e mundshëm të shtëpive është shumë herë më e lehtëpër pronarët, si dhe për qiramarrësit që të kontaktojnë pronarët.

 

Sot, blerja, shitja apo edhe marrja me qira e një prone është kthyer në një shëtitje për të gjithë, ndryshe nga kohët e vjetra. Agjentët e pasurive të paluajtshme tani mund të plotësojnë lehtësisht kërkesat.

 

Pavarësisht nëse një agjent imobiliar kërkon të shesë një shtëpi ose një pronar që kërkon një qiramarrës ideal, ose një pronar shtëpie që kërkon të rishes shtëpinë e tij/saj, gjithçka mund të bëhet me vetëm disa klikime – të gjitha falë teknologjisë në pasuri të paluajtshme!

 

Por lindin pyetjet – Cilat teknologji dhe tendenca duhet të kemi nën vëzhgim në vitet e ardhshme?

 

1.      Realitet virtual

Edhe pse realiteti virtual shpesh lidhet me lojërat, teknologjia në fakt ka një gamë të gjerë përdorimesh praktike dhe ka gjetur rrugën e saj në një sërë fushash profesionale, duke përfshirë pasuritë e paluajtshme.Ndihmon qiramarrësit e mundshëm dhe blerësit e shtëpive të inspektojnë një pronë në lehtësinë e tyre dhe nga çdo vend.

 

2.      Shtëpi inteligjente

Teknologjia dixhitale po dominon botën dhe kjo është arsyeja që çdo sektor, përfshirë pasuritë e paluajtshme, duket se është i fiksuar pas saj.

 

Sot, njerëzit mund të përdorin teknologjinë për të pasur kontroll të plotë mbi gjithçka, nga ndriçimi te argëtimi në shtëpitë e tyre.

 

Nga kamerat me Ëi-Fi te sistemet e sigurisë së portës së kontrollit, teknologjia në pasuri të paluajtshme po thjeshton dhe përmirëson jetën e blerësve të sotëm të shtëpive.

 

3.       Platformat e mediave sociale

Platformat e mediave sociale, si Facebook, Tëitter, Instagram, LinkedIn etj., kanë një ndikim të madh te klientët në mbarë botën.

 

Këto platforma janë deri tani mediumi më efektiv për zhvilluesit e pasurive të paluajtshme për të tregtuar projektet e tyre dhe për të mbledhur interes nga demografia e tyre e synuar është media sociale.

 

Hulumtimet tregojnë se 77% e agjentëve përdorin në mënyrë aktive mediat sociale në disa kapacitete për pasuri të paluajtshme. 47% e bizneseve të pasurive të paluajtshme pohojnë se mediat sociale gjenerojnë të dhëna të cilësisë më të pabesueshme në krahasim me kanalet e tjera.

 

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X