Tendenca, qiradhënësit më fleksibël ndaj kafshëve shtëpiake

Ndërsa rritja e papunësisë, pasiguria e vazhdueshme ekonomike dhe miratimi prej disa vitesh, i punës në distancë kontribuojnë të gjitha në një eksod jashtë qytetit, pronarët e apartamenteve në qytetet e mëdha, do të duhet të përshtatin qasjen e tyre nëse duan të kenë sukses në një treg konkurrues.

Një ndryshim relativisht i drejtpërdrejtë që pronarët mund të bëjnë për të tërhequr qiramarrës me cilësi të lartë dhe për të minimizuar humbjen e të ardhurave është miratimi i një politike fleksibël për kafshët shtëpiake. Ndërkohë që kërkesa e përgjithshme për prona me qira është ulur ndjeshëm krahasuar me sezonet verore të mëparshme, interesi po rritet për pronat ku kafshët shtëpiake janë të mirëpritura pasi një numër në rritje i familjeve kërkojnë të adoptojnë një të tillë, si burim rehati gjatë kohërave të vështira.

Në artikullin e mëposhtëm, DEV INFju sjell arsyet e shumta pse duhet të merrni parasysh mirëpritjen e kafshëve shtëpiake në pronën tuaj me qira dhe të diskutoni masat praktike që pronarët mund të marrin për të zbutur shqetësimet rreth përshtatshmërisë për kafshët shtëpiake

a.      Kërkesa për shtëpi miqësore me kafshët shtëpiake është në rritje

Një sondazh nga Dogs Trust në botëtregon se 78% e pronarëve të kafshëve shtëpiake luftojnë për të gjetur strehim të përshtatshëm për kafshët shtëpiake dhe 54% nuk ??gjejnë kurrë një shtëpi të përshtatshme. Kjo tendencëështë edhe në Shqipëri. Dhe në fakt, nuk është befasuese, pasi shifrat e publikuara, nëpërpjekjen e saj për të bindur pronarët që të jenë më fleksibël për adhuruesit e kafshëve tregojnë se vetëm 7% e pronave me qira reklamohen si të përshtatshme për kafshët shtëpiake. Dhe tendenca duhet të ndryshojë.

Pas covid, edhe në Shqipëri, ka pasur një rritje prej 50% në numrin e kërkesave që marrim për pronat miqësore me kafshët shtëpiake. Kjo pason një rritje të kërkesës për kafshë shtëpiake, e cila ka vazhduar e pandërprerë, sidomos nga cciftet e reja, por edhe familjet me fëmijë.

Pronarët e zgjuar duhet të përshtatin politikën e tyre për kafshët shtëpiake për të përfituar nga ky çekuilibër i rëndësishëm midis ofertës dhe kërkesës. Do ta bëjë shumë më të lehtë tërheqjen e qiramarrësve dhe ruajtjen e të ardhurave më të larta nga qiraja në një treg të vështirë.

 

b.      Qiramarrësit me kafshë shtëpiake përpiqen të jenë qiramarrës model

Duke pasur parasysh vështirësitë që hasin qiramarrësit kur përpiqen të gjejnë prona që lejojnë kafshët shtëpiake, nuk është për t'u habitur që ata shpesh priren të jenë qiramarrës model kur gjejnë strehim miqësor për kafshët shtëpiake. Një referencë e mirë është thelbësore për këdo që kërkon të zhvendoset në një pronë të re me qira, por është edhe më e rëndësishme nëse keni një mik me katër këmbë me vete.

Për më tepër, nëse prona juaj është një shtëpi me shumë dhoma gjumi, atëherë miratimi i një politike "të konsideruar për kafshët shtëpiake" ka shumë më tepër gjasa të tërheqë pyetje nga familjet. Familjet, natyrisht, janë shumë të lakmuara nga pronarët. Ata qëndrojnë më gjatë, shkaktojnë më pak konsum sesa të rinjtë.

 

c. Pronarët e kafshëve shtëpiake qëndrojnë dukshëm më gjatë

Duke pasur parasysh kohën që duhet për të gjetur një pronë të përshtatshme me qira nëse jeni pronar kafshësh shtëpiake, qiramarrësit që gjejnë një pronë të përshtatshme për kafshët shtëpiake rrallë janë në nxitim për t'u zhvendosur përsëri së shpejti. Në të vërtetë, ne e dimë nga përvoja, si profesionistë pronash, se qiramarrësit me kafshë shtëpiake janë shumë më të gatshëm të bëjnë kontrata për qira më të gjata, për t'i kursyer vetes telashet e një kërkimi tjetër të vështirë të pronës.

Megjithëse ekziston një rrezik më i madh konsumimi nëse një kafshë shtëpiake jeton në pronën tuaj, përfitimet e qiramarrjeve më të gjata, boshllëqeve më të shkurtra, qirave më të larta dhe qiramarrësve model tejkalojnë shumë rreziqet e mundshme.

 

d. Mos harroni se "kafshët shtëpiake në konsideratë" nuk do të thotë "çdo kafshë shtëpiake e lejuar"

Reklamimi i pronës suaj si "miqësore për kafshët shtëpiake" nuk do të thotë të pranoni automatikisht një tufë më qen, mace apo të tjerë, në apartamentin tuaj. Ju duhet të merrni pak kohë për të marrë parasysh se çfarë jeni dhe çfarë nuk jeni të kënaqur dhe të vazhdoni në përputhje me rrethanat. Është krejtësisht e pranueshme të jesh i kënaqur me mace, por jo me qen ose tëvendosni kushte për madhësinë e kafshëve apo numrin. Flisni me agjentët që po tregtojnë pronën dhe bëjini të ditur qartë se çfarë është dhe çfarë nuk është e pranueshme, në mënyrë që ata të mund të filtrojnë aplikantët e papërshtatshëm.Nëse pranoni t'ia jepni pronën një qiramarrësi me një kafshë shtëpiake, sigurohuni që kontrata të përfshijë një klauzolë për kafshët shtëpiake. Kjo duhet të specifikojë që ju jepni leje vetëm për atë kafshë të caktuar për të jetuar në pronë dhe se kafshët e tjera shtëpiake janë të ndaluara pa pëlqimin tuaj me shkrim.

 

 

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X