DevInf këshillon: Si të shesësh një pronë me çmimin që dëshiron

Shumica e shitësve të shtëpive ëndërrojnë për një shitje pa stres, në të cilën ata thjesht listojnë shtëpinë e tyre, gjejnë shpejt një blerës të kualifikuar, mbledhin paratë dhe dorëzojnë çelësat. Sikur të ishte kaq e thjeshtë! Në realitet, shitja e një shtëpie përfshin shumë elementë, disa që mund t'i kontrolloni dhe disa që nuk janë në dorën tuaj.

Nisur nga eksperienca jonë shumëvjeçare nëtreg nëtrajtimin e pronave, kemi vënë re se në shumë raste klientët kanë nxjerrënjë pronëpër të shitur në treg dhe janëpërballur me oferta shumë tëulëta nga tregu.

Vetvetiu demoralizohesh sepse ti dëshiron ta shesësh sa më shpejt pronën dhe tëmarrësh maksimumin prej saj. Por, ne kemi disa sugjerime për ty qe dëshiron ta shesëshpronën tende shpejt dhe me çmiminqëdo ti.

Çmimi i saktë i shtëpisë tuaj mund të jetë faktori i vetëm më i rëndësishëm kur jeni duke shitur shtëpinë tuaj. Ju nuk dëshironi të mbiçmoni pronën, sepse do të humbni interesin e blerësve pas dy deri në tre javët e para të shfaqjes së njoftimit.

Për shembull, lokacioni mund të ndikojë në atë se sa kohë qëndron shtëpia juaj në treg. Aty ku asetet në shitjejanë të pakta, shanset janë që të shisni më shpejt dhe të keni një çmim më të lartë.

Pra, do të dëshironi të jeni të përgatitur si shitës dhe të kontrolloni faktorët që mund të kenë një ndikim të madh në shitjen tuaj përfundimtare. Gjëra të tilla si punësimi i një agjenti të me përvojë të pasurive të paluajtshme dhe maksimizimi i tërheqjes në internet të shtëpisë tuaj mund të përkthehen në një mbyllje më të qetë - dhe më shumë para në bankë.

3 hapa të nevojshëm

1. Përpara se te nxjerrësh pronën në treg, kujdesu që të ketë gjithë dokumentacionin e nevojshëm si certifikata e pronësisë dhe kartela e pasurisë. Duhet të jenëtë rifreskuara dhe gati për të shitur.

2. Në momentin që del ne treg, analizo pak tregun dhe çfarë ofrojnë "konkurrentet e tu" dhe me çfarë çmimi po shesin. Me konkurrent i referohemi pronave të ngjashme me tënden në zonën ku jeton. Një shembull shumë i thjeshtë është ti japësh një lyerje apartamentit, riparo njollat në mure dhe tavan, ndërro dorezat e dyerve, pastro grilat, etj. Ti nuk po ja 'hedh' blerësit, thjesht po e sistemon shtëpinë dhe po e bën optimale për të banuar.

3. Nëse dëshiron ta shesësh apartamentin të mobiluar, përpiqu qe mobilimi te jetë sa me neutral dhe jo shumë i personalizuar. Një mobilim i personalizuar mund të largojë një klient potencial vetëm sepse ai nuk "e ndjen" dhe nuk i përshtatet mobilimi.

 

KUJDES!

Për një shpenzim minimal rrezikon të ulësh Çmimin dhe të shesësh Apartamentin më pak se sa vlen në të Vërtetë!!!

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X