Cilat janë disa nga gabimet e zakonshme që bëhen në investimin në pronat e paluajtshme?

Investimi në pronë mund të duket si një vendim i frikshëm për ata që do të zhytin një gisht në ujë, por shumë i mirë për ata që duan të notojnë. Akoma më i ‘gabuar’ për ata që duan të notojnë pa e ditur notin. E thënë ndryshe, vendimi për investim varet nga guximi i personit, por duhet edhe informimi i duhur për çfarë do të bëjë, kërkim tregu dhe asistencë profesionale e personave të fushës me eksperiencë.

Në këtë artikull DEV INF Real Estate Company do t’ju informojë me disa nga ‘gabimet’ më të zakonshme, të bëra në investimet në pasuri të paluajtshme dhe si mund t'i shmangni ato.

1) Nuk bën kërkime të mjaftueshme

Kryerja e hulumtimit të pamjaftueshëm është në fakt një gabim lehtësisht i parandalueshëm. Kërkimet nuk duhet tëkufizohet në gjetjen e informacionit për një pronë specifike. Ju gjithashtu duhet të keni një njohur më të mirë të tregut.

Sigurisht, një agjent i mirë imobiliar do t’ju jepte njohuri të vlefshme duke bërë kërkime në terren. Për shembull, duke shkuar në një pronë që ju intereson dhe duke folur me fqinjët mund t'ju japë një paraqitje të shkurtër se si është si të jetosh atje.

Gjithashtu, agjenti juaj imobiliar do të mund t’ju japë informacion për zonën e caktuar që interesoheni, sa ndërtime ka, çfarë lloji ndërtimesh janë, facilitetet e zonës, etj.

2) Nuk ka një plan konkret

Shumica e investitorëve presin një kthim të lartë nga investimi, por ata nuk dinë se si ta planifikojnë atë.Planifikimi për një investim në pronë kërkon që ju të jeni largpamës. Gabimi më i madh i një plani të dështuar është se njerëzit nuk priren të shikojnë planin në afatgjatë.

Ju gjithashtu duhet të dini qëllimet tuaja të investimit dhe të dilni me plane emergjente.

Rëndësia e një plani kthimi është më e rëndësishme nga sa mendoni.

3) Marrja e vendimeve irracionale

 

Marrja e vendimeve të paarsyeshme kur investoni në pronë është një nga gabimet më të këqija që mund të bëni. Këto vendime merren pa studiuar faktet dhe informacione të besueshme.

Investitorët e pasurive të paluajtshme shpesh bien pre e lakmisë dhe ankthit, si psh. blejnë shumë prona në të njëjtën kohë kur tregu po lulëzon apo shesin pronat e tyre kur tregu është në rënie.

Disa investitorë blejnë gjithashtu prona bazuar vetëm në ndjesi, ose këshillat e "miqve". Por marrja e vendimeve mbi baza të pabaza është gjëja më e keqe që mund të bëjë një investitor. Gjithmonë duhet të konsultoheni me persona me eksperiencë.

Një shembull tjetër janë investitorët që marrin vendimet e tyre bazuar në vlerën historike të një prone. Nëse do të kishte një vlerë të lartë të pronës, investitorët do ta blinin shtëpinë dhe do të prisnin një kthim të lartë.

 

4) Vetëbesimi i tepruar

 

Investitorët e pasurive të paluajtshme bëhen optimistë kur tregu rritet, duke supozuar se do të vazhdojë të ketë këtë trend. Në mënyrë të ngjashme, investitorët janë shumë të sigurt për gjykimet e tyre. Kjo u ndodh kryesisht investitorëve afatgjatë, sepse ata supozojnë se e njohin mirë tregun e pronave.

Një mënyrë për ta frenuar këtë është të kemi një qasje të përqendruar te qëllimi. Kur keni një qëllim, do të merrni vetëm vendime që ju afrojnë më shumë me të. Kjo ju ndihmon për t'ju mbajtur të fokusuar pavarësisht nga gjendja e tregut.

Për ta parandaluar këtë, mund të filloni duke i bërë vetes këto pyetje: Në cilat burime informacioni mbështeteni kur merrni vendime? A janë fakte? A mbështeteni në paragjykime?

Mënyra të tjera përfshijnë rishikimin dhe vlerësimin e vazhdueshëm të strategjive tuaja të investimit. Ose, të kesh një person të cilit i besoni për t'ju mbajtur në rrugën e duhur me planin tuaj të investimit!

 

5) Spekulime

 

Spekulatorët janë investitorë që përpiqen të identifikojnë fushat ose zhvillimet që do të gëzojnë një vlerësim të konsiderueshëm të kapitalit. Këta individë kërkojnë të fitojnë një fitim të madh nga një investim afatshkurtër.

Spekulimet e suksesshme bazohen në disa faktorë. Kjo përfshin një kohë të shkëlqyer, ritme të larta të rritjes së kapitalit dhe një treg në të cilin, kërkesa tejkalon ofertën.

Investitorët, madje edhe ekspertët e pronave, do të përpiqeshin të spekulonin. Megjithatë, spekulimet nuk janë një strategji e sigurt investimi. Shumë njerëz nuk kanë durim për të investuar afatgjatë, ndaj përpiqen të kalojnë kohën e tregut. Spekulimet janë negative sepse pasuritë e paluajtshme janë një lloj aseti që nuk konvertohet lehtë në para.

Kur tregu i pronave është në rënie, pronat mund të duhen muaj, apo edhe vite për t'u shitur! Nëse ka pak ose aspak rreziqe të përfshira në spekulime, kthimet mund të jenë mjaft mbresëlënëse.

 

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X