Pse investimi në pasuri të paluajtshme pas COVID-19 është ende një ide e mirë?

Të gjithë jemi të vetëdijshëm se pandemia e COVID-19 ka ndikuar ndjeshëm në investimet në pasuri të paluajtshme - është një realitet që shumë prej nesh përballen çdo ditë. Si rezultat, shumë investitorë janë detyruar të ndryshojnë strategjitë e tyre të investimit në pasuri të paluajtshme, për t'u marrë me efektet ekonomike të pas- krizës.

Dhe, investitorët po përballen gjithashtu me sfida të reja ndërsa globalisht, shtetet kanë dalë nga kufizimet e COVID. Një nga sfidat më të mëdha tani është rritja e normave të inflacionit. Sipas INSTAT, norma e inflacionit arriti në 7.4% në qershor 2022 - norma më e lartë e inflacionit në 20 vjet. Çështjes i shtohet fakti se kostot e energjisë po rriten, kostot e materialeve të ndërtimitdhe ka një mungesë të gjerë të fuqisë punëtore, për shkak të emigrimit masiv.

Pra, si po ndikojnë këto tendenca ekonomike në strategjitë e investimit në pasuri të paluajtshme? Dhe pasi vendi heq dorë nga prangat e kufizimeve të COVID, çfarë nënkuptojnë këto tendenca dhe ndryshimet pasuese të strategjisë, për investimet në prona? Epo, ndërsa nuk është plotësisht e qartë se çfarë do të ndodhë me tregun e pasurive të paluajtshme pas pandemisë, lajmi i mirë është se investimi në pasuri të paluajtshme pas COVID-19 me siguri do të jetë një ide e mirë.

 

3 tendencat e investimeve në pasuri të paluajtshme pas pandemisë

Cilat lloje të investimeve në pasuri të paluajtshme kanë potencial për të shkëlqyer në vitin 2022? Dhe cilat janë tendencat për t'u kujdesur ndërsa vendi rimëkëmbet nga pandemia? DEV INFO ju sjell në kujtesë se çfarë duhet të dini:

 

1. Investimet në pasuri të paluajtshme në prona me qira ka të ngjarë të mbeten të forta

Në kulmin e pandemisë, shumë qiramarrës morën ndihmë me qira dhe ndihmë direkte për të paguar qiranë mujore - gjë që i mbajti këto lloje investimesh tërheqëse për investitorët dhe njësitë e qirasë kanë mbetur në kërkesa shumë të larta që nga ajo kohë.

 

2. Pasuritë e paluajtshme tregtare do të vazhdojnë të rimëkëmben

Panorama e këtij sektori ishte e ndryshme. Shumë zyra ishin të shkreta pasi njerëzit ishin të detyruar të punonin nga shtëpia. U fol se investimi në hapësira për zyra nuk do të rikuperohej kurrë.Megjithatë, ndryshimi i plotë në punën nga shtëpia nuk ndodhi kurrë dhe duket se nuk ka gjasa që të ndodhë. Si të tilla, pronat e zyrave dhe të shitjes me pakicë janë ende një ide e mirë. Sidomos në ditët e sotme që punojnë në zyra të gjithë sektorët,

 

3. Investimet në pasuri të paluajtshme industriale do të mbeten të forta

Gjatë pandemisë, disa nga investimet më të mira të pasurive të paluajtshme në sektorin e pasurive të paluajtshme komerciale ishin ato të lidhura me logjistikën dhe transportin detar. Një nga arsyet kryesore për këtë ishte se bizneset e tregtisë elektronike po bënin më shumë biznes se kurrë falë rritjes së blerjeve në internet dhe, nga ana tjetër, kishin nevojë për shumë më tepër hapësirë ruajtëse dhe transporti.Shumë ekspertë thonë se kërkesa do të mbetet e lartë për pronat komerciale, falë rritjes së vazhdueshme në tregtinë elektronike – e cila kishte ndodhur shumë përpara pandemisë dhe po vijon.

 

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X