Arti i negocimit në sektorin e pasurive të paluajtshme

Nëse keni një karrierë në pasuri të paluajshtme, a keni pyetur ndonjëherë veten "si mund të bëhem një negociator më i mirë?" Nëse po, ju jeni me fat, sepse përgjigja është e thjeshtë: gjithçka që ju nevojitet për të negociuar me sukses në të njëjtin nivel me investitorët më të suksesshëm është të mësoni psikologjinë pas negociatave të biznesit.

Psikologjia e negociatave të pasurive të paluajtshme tingëllon si një teori e ndërlikuar e krijuar nga shkencëtarët në Harvard, por nuk është kështu. Në realitet, është një koncept relativisht i lehtë për t'u kuptuar sapo të kuptoni kuptimin e vërtetë të fjalës negocim.

Në pamje të parë negocimi nënkupton thjesht proces bisedimi mes individëve apo entiteteve ligjore, me qëllim arritjen e një marrëveshje që përmbush interesat e të gjitha palët e përfshira në të. Megjithatë, të zotërosh artin e negocimit kërkon domosdoshmërish ekspertizë, informacion, intuitë dhe strategji fituese, cilësi të cilat edhe nëse nuk i kemi, mundemi t’i mësojmë gradualisht përmes literaturës së gjerë që gjendet kudo.

 Të jesh një negociues i mirë do të thotë të kontrollosh emocionet dhe të shprehësh qartë argumentat, ta menaxhosh kohën dhe ta përdorësh atë në favorin tënd, të dish kur dhe si të largohesh nga një marrëveshje e disfavorshme dhe më e rëndësishmja të heqësh egon personale nga tryeza e bisedimeve, duke e zëvendësuar atë me parimin e reciprocitetit.

Në këtë artikull, Dev Inf do t’ju japë një panoramë të gjerë sa i përketprocesit tënegocimit për transaksionet që kanë për objekt pasuri të paluajtshme, duke evidentuar ato teknika apo strategji të nevojshme që i duhen konsulentit imobiliar .

Si të negocioni një marrëveshje të pasurive të paluajtshme

 

Ju nuk duhet të jeni një investitor ekspert për të mësuar artin e negociatave të pasurive të paluajtshme. Pavarësisht nëse jeni i ri në fushë ose një lojtar me përvojë, praktikimi i strategjive të ndryshme të negociatave do t'ju ndihmojë të mbyllni më shumë marrëveshje dhe të fitoni më shumë para. Taktikat e mëposhtme të negociatave të pasurive të paluajtshme janë një vend i mirë për të filluar.

 

Krijoni skenarë fitues për të dy palët

Negociatorët më të aftë janë ata që krijojnë skenarë të favorshëm për të dyja palët në ekuacion. Vetëm për shkak se po përpiqeni të arrini një marrëveshje, nuk do të thotë se nuk ka asgjë në të për shitësin. Për shembull, investitorët që shpresojnë të blejnë një pronë investuese për një çmim të ulët mund të ofrojnë disa lëshime për shitjet, si oferta për të mbuluar kostot e lëvizjes. Në pamjen e madhe, kostot e lëvizjes janë një shpenzim i vogël për investitorët, por mund të jetë një gjest i madh për shitësin.Në fakt, investitorët e zgjuar nuk negociojnë kurrë vetëm për një çështje: ata gjithmonë kanë tema në radhë të gatshme për të parë. Përpiquni të mësoni sa më shumë që të mundeni se me kë po takoheni paraprakisht, në mënyrë që të njiheni me dëshirat dhe nevojat e tyre përpara se të takoheni. Në këtë mënyrë, ju mund të siguroheni që të gjithë të marrin pak nga ajo që duan.

 

Kompromisi

Çelësi tjetër për një negocim të suksesshëm është kompromisi. Ndërsa parashikoni se si të krijoni një situatë të favorshme, kërkoni për fushat ku jeni të gatshëm të lëvizni brenda kontratës. Vetëm sigurohuni që të mendoni për fushat e mundshme për kompromis përpara se të uleni në tryezën e negociatave. Kjo do t'ju ndihmojë të shmangni lëshimet e tepërta ose të largoheni nga një marrëveshje e pakënaqur. Kompromisi është çelësi për shitblerjet e pasurive të paluajtshme.

 

 

Përfshi një klauzolë përshkallëzimi

Një klauzolë përshkallëzimi përdoret zakonisht kur një ose më shumë palë mendojnë se një shtëpi do të marrë oferta të shumta. Klauzola tregon se shitësi pranon të paguajë një shumë të caktuar më shumë se oferta më e lartë e marrë. Zakonisht do të ketë kufizim gjuhësor të çmimit total të shitjes, për të siguruar që investitorët të mos bien dakord për më shumë sesa mund të përballojnë. Një klauzolë përshkallëzimi duhet të diskutohet kur negociohet në tregjet konkurruese për të ndihmuar në mbylljen e pronës për investitorët.

 

Përdorni gjuhë pohuese

Negociatorët më të mirë janë gjithmonë vendimtarë dhe të drejtpërdrejtë. Një dhomë negociatash nuk është vendi për të ndryshuar mendje ose për të dyshuar veten, duke e bërë gjuhën afirmative një mjet të dobishëm negocimi. Gjuha pohuese sipas përkufizimit shpreh të vërtetëndhe nuk duhet të përfshijë ndonjë frazënegative si "jo". Disa shembuj mund të jenë, "Prona ka nevojë për rinovim" ose "Lagjja është duke u zhvilluar". Nga këndvështrimi i një negociatori, gjuha afirmative tregon besim dhe siguri.

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X