Rëndësia e një eksperti për të vlerësuar pronën tuaj

Një vlerësim i pronës  nga një ekspert i pasurive të paluajtshme është një element i rëndësishëm në procesin e blerjes, shitjes, kredimarrjes ose rindërtimit të pronës suaj. Një vlerësim i pronës përmes një eksperti profesionisti mund të ndihmojë në sigurimin e një transaksioni të drejtë dhe me përfitim dypalësh, në sigurimin e një çmimi të drejtë të pronës,  dhe ndihmë në vendimmarrje financiare në projekte të rikonstruktimit të pronës suaj.

Së pari, vlerësimi i pronës mund të jetë një pjesë e procesit të blerjes ose shitjes .

 Në këtë rast, një ekspert vlerësues pronash do të jetë në gjendje të ofrojë një vlerësim të pavarur dhe të besueshëm të vlerës së pronës suaj. Kjo është e rëndësishme për të siguruar që nuk paguani shumë për një prone ose se nuk e shisni  për një vlere me te ulet se sa ajo e tregut. Vlerësimi i pavarur nga një profesionist i njohur mund të ndihmojë në sigurimin e një transaksioni të drejtë dhe me përfitim për të gjitha palët.

Së dyti, vlerësimi i pronës mund të jetë i rëndësishëm nëse po kërkon te marrësh një kredi për të blerë pronën  tuaj. Bankat dhe institucionet financiare duan të sigurohen se çmimi që po paguani  është i drejtë dhe i bazuar në vlerën e tregut. Një vlerësues pronash mund të ofrojë një vlerësim të pavarur për pronën tuaj, duke kontribuar në procesin e miratimit të kredisë dhe në sigurimin e një çmimi të drejtë të saje.

Së treti, nëse po ndërmerrni projekte të rëndësishme rikonstruktimi ose rindërtimi në pronën tuaj, një vlerësim  nga një profesionist i njohur mund të ndihmojë në vendimmarrjen tuaj. Për shembull, një vlerësim i shtëpisë mund të tregojë se investimi në një projekti të rindërtimit do të rrisë vlerën e shtëpisë tuaj dhe do të shkaktojë rritje në vlerësimin e saj në treg. Kjo mund të ndihmojë në vendimmarrjen për të investuar në një projekti të rindërtimit dhe në marrjen e vendimeve të sakta financiare për të përmirësuar pronën tuaj.

Nëse planifikoni të blini, shisni, bëni ndryshime në shtëpinë tuaj, konsideroni të kërkoni ndihmën e eksperteve të kompanisë Dev Inf Real Estate Company.  për të siguruar një proces të qetë dhe te sigurte.

Për çdo informacion, mos nguroni të kontaktoni me Dev Inf Real Estate Company.


< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X