Pse duhet të investoni në teknologji në banesa me krizën energjetike aktuale?

Çmimet e energjisë në të gjithë botën po rriten, me luftën dhe vështirësitë e tmerrshme në Ukrainë që shkaktuan sanksione të reja ndaj Rusisë dhe përshpejtuan një rritje të çmimeve të energjisë që tashmë po përhapej në tregjet globale. Pasojat do shihen e në Shqipëri, duke marrë në konsideratë edhe masën e re nga qeveria për faturim me fasha duke nisur nga1 tetori.

Sfida me të cilën përballen shumë vende është se zgjerimi i alternativave, si era dhe dielli, por janë alternativa që kërkojnë kohë dhe investime. Dhe, ndërsa ekonomia globale po vendoset në një krizë, kërkesa për energji elektrike do të vazhdojë të rritet. Viti i kaluar pa një rritje prej 6% në kërkesën globale për energji elektrike – më e madhja në përqindje që nga viti 2010 kur bota po rikuperohej nga kriza globale financiare, sipas një raporti të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë.

Teknologjitë që u mundësojnë konsumatorëve të bëhen konsumatorë të zgjuar, pa fatura të frikshme, të marrin kontrollin e energjisë që përdorin, ndërkohë që rrisin efikasitetin dhe reduktojnë humbjet, po bëhen shumë më bindëse ndërsa çmimet vazhdojnë të rriten. Për më tepër, ato mund të formojnë një peizazh ku energjia do të jetë e bollshme, e drejtuar në mënyrë dixhitale dhe e lirë. Shembujt përfshijnë platformat inteligjente të karikimit për automjetet elektrike, ofruesit inteligjentë të termostateve, zgjidhjet moderne të ngrohjes për shtëpitë (thermondo) etj.

Ndikimi i sjelljes pozitive efecientë të energjisë nuk mund të nënvlerësohet. Me teknologjinë e re, si termostatët inteligjentë, konsumatorët do të nxiten për të kursyer energji. Është vlerësuar se instalimi i një termostati inteligjent ndihmon individët të kursejnë 10-15% të nevojave të tyre për energji. Vetëm mendoni se çfarë mund të jetë ky kursim nëse miratohet në të gjithë globin në të gjitha pronat.

Ndërtesat në BE janë përgjegjëse për 40% të konsumit tonë të energjisë dhe 36% të emetimeve të gazeve serrë, me afërsisht 75% të ndërtesave që konsiderohen si "energjetike joefikase", kjo tregon shkallën e mundësisë dhe shkallën e sfidës që kemi përpara.

Dev Inf Real Estate Company i sugjeron të gjithë pronarëve që kanë prona të paluajshtme që të mund të vendosin këto pajisje inteligjente por dhe duke investuar në sisteme të mira izolimi, për ruajtjen e eficiencës së energjisë, çka nxit në mënyrë të ndjeshme kursimin e energjisë dhe njëkohësisht, rrit vlerën e pronës së tyre në tregun e real estate.

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X