Nomadët dixhitalë dhe pasuritë e paluajtshme, si do nxitet kërkesa

Puna e një nomadi dixhital është i pavarur nga vendndodhja. Ata shpesh punojnë nga vende të huaja, në përgjithësi e kryejnë biznesin e tyre në hapësira të përbashkëta, kafene ose biblioteka. Me pothuajse 11 milionë nomadë dixhitalë amerikanë që nga viti 2020, ky nëngrup i profesionistëve që punojnë në shekullin e 21-të është në rritje. Risia është se edhe Shqipëria ka përfshirë në Axhendën Dixhitale të 2022-2026 pikërisht këtë grup dhe që është diccka pozitive për rritjen e ekonomisë së vendit dhe veccanërisht, një boom kërkesash për strehim nga punonjësit e huaj.

 

 Një demografi në rritje

 

Adoptimi i shpejtë i teknologjisë, i shoqëruar me rrethanat aktuale globale, ka lehtësuar rritjen e shpejtë të nomadit dixhital-profesioni më i ri i epokës. Me një rritje prej 49% të nomadëve dixhitalë amerikanë nga viti 2019 në 2020, bota do të dëshmojë një zhvendosje drejt punës në distancë dhe një rritje në këtë popullsi. Në Evropë, fshati "i parë" nomad dixhital hap dyert e tij në shkurtin e vitit të shkuar për të tërhequr profesionistë të pavarur nga vendndodhja, që kërkojnë të përmirësojnë përvojën e tyre të udhëtimit në punë me një pamje të oqeanit që do të frymëzojë. Filloi me Gonçalo Hall, i cili propozoi një ide në një konferencë në Portugali. Ditë më vonë, presidenti i Madeira-s thuhet se kontaktoi dhe punësoi Gonçalo për të promovuar ishullin.

Çfarë po ndihmon në rritjen e nomadëve dixhitalë?

Disponueshmëria për të punuar nga çdo pajisje me akses në internet u lejon nomadëve dixhitalë të udhëtojnë me laptopë, tabletë ose telefona celularë dhe të punojnë në distancë. A keni përdorur kohët e fundit Netflix, Gmail, Spotify, Zoom, Uber ose Airbnb? Të gjitha këto janë oferta softuerësh, nga të cilat kanë përfituar shumë nomadët dixhitalë për shkak të aksesueshmërisë së tyre – është po aq e thjeshtë sa të vizitosh një faqe interneti dhe të identifikohesh në llogaritë e tyre për të hyrë në platformën e kompanisë dhe të dhënat e tyre personale të ruajtura në renë kompjuterike. Adoptimi i këtij stili jetese nomade kërkon përshtatshmëri, e cila rezulton të jetë një pasuri e paçmuar në sferën e biznesit

Ndikimet në industrinë e pasurive të paluajtshme

 E ardhmja e pasurive të paluajtshme përbëhet nga kompani dhe agjentë që adoptojnë ndershmërinë dhe transparencën si parime thelbësore në biznesin e tyre. Për të kuptuar se si rritja e nomadëve dixhitalë ndikon në tregun e pasurive të paluajtshme rezidenciale, duhet të fillojmë që në fillim të procesit - si reklamohet dhe jepet me qira një pronë. Nomadët dixhitalë që kërkojnë të zhvendosen në një qytet ose vend të ri priren të marrin me qira shtëpinë e tyre të përkohshme të ardhshme nga jashtë, pa pamje. Duke folur me disa nomadë dixhitalë më bëri të kuptoja shpejt se transparenca në procesin e tyre të qiradhënies është thelbësore. Kështu, transparenca në mënyrën se si ndërmjetësit reklamojnë pronat ofron një avantazh konkurrues ndaj atyre që përdorin imazhe të përmirësuara ose fotografi të ndriçuara. Konsumatorët po kërkojnë që industria e pasurive të paluajtshme të ecë në drejtimin e duhur: që përfshin turne me video, dëshmi, vlerësime. Një tjetër ndikim i rëndësishëm i nomadëve dixhitalë në industrinë e pasurive të paluajtshme rezidenciale është nevoja që pronarët dhe agjentët e qiradhënies të përdorin teknologjinë për të lehtësuar procesin e qiradhënies.

Covid-19 nuk do të mbetet një kërcënim vdekjeprurës përgjithmonë, por adoptimi i shpejtë i teknologjive të reja të nxitura nga pandemia hap mundësi të reja. DEVINF Real Estate Company parashikon se, rritja e nomadëve dixhitalë do të rrisë tregun e mundshëm për qiratë afatshkurtra.

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X