A duhet investuar në prona për qiradhënie për studentët?

Jemi afër nisjes së vitit akademik për studentët e ciklit universitar në vend dhe prej kohësh dëgjojmë të rinjtë të cilët janë në përpjekje të vazhdueshme për të gjetur akomodim.

Të gjithë kemi dëgjuar për një politikë që shpesh pronarët e shtëpive shfaqin ndaj studentëve, pra kanë qasjen për ti shmangur si qiramarrës, megjithatë ndonëse ka disa konvikte në kryeqytet, sërish kujtojmë se studentët janë një fashë interesante për qira. Sipas shifrave të INSTAT, viti e shkuar akademik, në auditorë kishte 124mijë studentë, ku pjesa më e madhe e tortës janë ata të kryeqytetit.

Ndaj, lind pyetja: a duhet investuar në prona që do jenë objekt akomodimi për studentët?

Sipas eksperiencës së Dev Inf Real Estate Company duhet theksuar se, Investimi në strehimin e studentëve vjen me grupin e vet të sfidave dhe mundësive. Pronat me qira të studentëve mund të duken të ngjashme me pronat tradicionale shumëfamiljare; megjithatë, ekzistojnë disa dallime kryesore, të cilat do t'i shqyrtojmë më poshtë. Ne do të trajtojmë gjithashtu gjendjen aktuale të tregut të banesave të studentëve dhe pse mund të dëshironi të konsideroni investimin.

Dinamika e qiradhënies

Një nga përfitimet kryesore të strehimit të studentëve është se baza e qiramarrësve është e qëndrueshme dhe shumë e dukshme. Qiramarrësit shpesh japin me qira para fillimit të vitit shkollor, në vend që të nënshkruajnë kontratë qiraje në mënyrë të përsëritur, duke e bërë rrjedhën e parasë shumë të parashikueshme. Për më tepër, qiratë ofrohen pothuajse gjithmonë me 10-12 muaj. Dhe zakonisht nuk merr shumë kohë për të siguruar qiramarrës të rinj studentë nëse prona ndodhet mirë. Gjithashtu, bëhet më pak shqetësuese pasi prindërit janë garantues në qira.

Komuniteti

Studentët e universiteteve në përgjithësi dëshirojnë të jetojnë me studentë të tjerë, dhe një pjesë e mirë e tyre nuk duan të jetojnë në konvikte, për shkak të kushteve jo të favorshme dhe orareve strikte. Banesa të ndërtuara për këtë qëllim i përshtaten këtij qëllimi. Megjithatë edhe apartamente të ndryshme, në vende të ndryshme janë të preferuara, sidomos nqs përkojnë me lokacionin e universitetit përkatës.

Mirëmbajtja e pronës

Pronat e banesave të studentëve shpesh shohin më shumë "konsumim" sesa njësitë tipike shumëfamiljare. Thënë kështu, studentët shpesh paragjykohen se nuk mirëmbajnë pronën ku jetojnë. Një zgjidhje do të ishte një depozitë sigurie, metodë e njohur kudo në botë, që ka të ngjarë të mbulojë çdo dëm të rëndësishëm.

 

Për të gjithë studentët e interesuar dhe jo vetëm, Dev Inf Real Estate Company liston në website një sërë pronash për qiradhënie që mund të jenë të preferuara nga ju. Hidhini një sy faqes dhe mos nguroni të na kontaktoni. Stafi ynë është i dedikuar për komunikimin me klientët.

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X