Punësimi i një skuadre rinovimi në shtëpinë tuaj? Ja 4 gjërat që duhet të dini!

Njerëzit i rinovojnë shtëpitë e tyre për arsye të ndryshme, duke nisur nga zgjerimi i familjes deri te shitja e shtëpisë së tyre dhe ky është një proces i zakontë që ne si agjenci imobiliare në vend e kemi hasur shpesh herë, sidomos në rast se një pronar i një apartamenti apo vile, kërkon të bëjë investime para se ta shesë me një çmim më të volitshëm.

Pavarësisht nëse jeni duke marrë me qira, duke blerë ose shitur, procesi i rinovimit është një moment që, me shumë mundësi do ta përjetoni në kurrizin tuaj.

Fatkeqësisht, të gjitha problemet e rinovimit për të cilat keni dëgjuar janë shumë, shumë reale. Nëse nuk jeni të kujdesshëm, e gjithë përvoja mund të bëhet negative, sidomos nëse përfshiheni me një skuadër jo serioze.

Përveçse nuk merrni shtëpinë e përsosur që keni parashikuar, mund të përfundoni edhe me një ngarkesë të tërë borxhi në duart tuaja.

Pra, çfarë ndodh kur punësoni aksidentalisht personin e gabuar për këtë punë, ose më keq - një mashtrues?Parandalimi është më i mirë se kurimi, kështu që është gjithmonë e kujdesshme të dini se çfarë mund të shkojë keq në udhëtimin për të arritur shtëpinë tuaj të ëndrrave.

Më poshtë janë katër hapa parandalues ??që mund të ndërmerrni për t'ju shpëtuar nga problematikat e mundshme të këtij procesi”

1) Kontrata juaj e rinovimit është miku juaj më i mirë

Pas një procesi të plotë përzgjedhjeje dhe shqyrtimi, më në fund keni gjetur një kontraktues të përshtatshëm. Urime! Hapi tjetër dhe më i rëndësishëm është që ju të lidhni një kontratë me shkrim.Kontrata juaj e rinovimit duhet të përcaktojë qartë përgjegjësitë, detyrimet dhe kushtet e ndryshme të marrëveshjes të të dyja palëve gjatë kësaj periudhe rinovimi.Për sa kohë që ju e keni këtë kontratë në fuqi, të drejtat dhe interesat tuaja, po ashtu edhe të kontraktorit tuaj, mbrohen me ligj.Kontraktuesi juaj mund të këmbëngulë që të mbështeteni në 'besimin' dhe marrëveshjet e thjeshta verbale –kjo nuk është serioze.

2) Mbikëqyr nga afër progresin e rinovimit

Në vend që të mbështeteni te një ndërmjetës si projektuesi juaj i brendshëm, rekomandohet që ju – si pronar– të mbikëqyrni rregullisht punimet e rinovimit të shtëpisë tuaj.Shumë kontraktorë mund të ndërmarrin njëkohësisht projekte të tjera diku tjetër. Inspektimet e rregullta do ta inkurajojnë kontraktorin tuaj që t'i përmbahet ngushtë afatit kohor të caktuar. Disa vonesa në rinovime janë të pashmangshme, por një kontraktues me përvojë do të jetë në gjendje të negociojë një afat të rënë dakord reciprokisht midis të dyja palëve.

3) Përllogaritni një orar pagese

Diskutoni me kontraktorin tuaj për të identifikuar një orar pagese që funksionon për të dyja palët, më pas vendoseni atë. Në vend që të paguani gjithçka paraprakisht, ndarja e pagesave tuaja në përputhje me etapat e rinovimit do t'ju ndihmojë të mbroheni nga kontraktorët e mundshëm jo seriozë. Kur punimet e rinovimit janë bërë mirë dhe pagesat janë me të drejtë – është gjithashtu e rëndësishme që të paguani kontraktorin tuaj menjëherë për të shmangur vonesat (për të mos përmendur prishjen e marrëdhënieve!).

4) Inspektoni nga afër pas përfundimit të punimeve të rinovimit

Pas kryerjes së punimeve të rinovimit, nevojitet një inspektim i plotë për të siguruar punë të kënaqshme. Çfarë duhet të keni në konsideratë:

·         Kontrolloni nëse materialet e ndërtimit janë në përputhje me kërkesat tuaja origjinale

·         Kontrolloni çdo cep për t’u siguruar për cilësinë

·         Kontrolloni nëse pllakat shfaqin një tingull të zbrazët kur trokitni/apo parketi

·         Kontrolloni nëse të gjitha pajisjet po funksionojnë siç duhet

·         Kontrolloni nëse të gjitha pikat elektrike dhe prizat funksionojnë mirë

·         Provoni për të parë nëse pajisjet janë instaluar saktë

Inspektimi i afërt pas përfundimit të rinovimit tuaj do të ndihmojë në zbulimin e çdo defekti sa më shpejt që të jetë e mundur, duke shmangur nevojën për korrigjime të ardhshme të cilat mund të kërkojnë kohë dhe kosto.

 

< Go back to news list

Ne menaxhojmë më shumë se 6000 prona

Keni pronë për shitje
apo për qira?

Dërgoni të dhënat tuaja
dhe agjentët tanë do t'ju
kontaktojnë menjëherë.

Plotësoni formën
  • Apartments
  • Villas
  • Offices

Harta me çmimet fiskale 2022

Eksperienca jonë nder vite për tregun aktual si dhe për perspektivën e zhvillimit në fusha të ndryshme na ka dhënë njohuri për të plotësuar hartën e parë dhe të vetme Interaktive të Tiranës me çmime të sugjeruara për secilën zone.

Shisni ose jepni me qira pronën

X

Jepni me qira pronën tuaj

X